Solfångarttillbehör

Poolvärmeväxlare

Poolvärmeväxlaren värmer poolen med hjälp av en primär och sekundärkrets. Primärkretsen består av rostritt metallrör som är spirallindat innuti plaströret för att få stor värmeföringsyta och turbulent strömmning.

Anslutningarna till primärkretsen är R20 invändig gänga. Sekundärkretsen består av ett 110 mm PVC-rör som har 50 mm slanganslutningar i vardera ände. Dessa kopplas in i poolkresten.

Längd = 700 mm

Bredd = 130 mm

Höjd = 240 mm

Godkännd för 8 bar.

Anslutningar primärkretsen (Solkretsen) = R20 invändigt

Anslutningar sekundärkretsen (Poolkretsen) = Slanganslutning 50 mm diameter

Pumpenhet (inkl expansionskärl)

Vi säljer en beprövad kvalitetspumpenhet, helt färdigbyggd och komplett, inklusive isolering, säkerhetsventil 6 bar(g), R20 (3/4") anslutingar in & ut, Pump Wilo ST 25/6.

Kulventiler med integrerad backventiler, in och utloppstermometrar, avluftare, flödesmätare 2-12 l/min, manometer 0-10 bar, anslutning för expansionskärl, avtappnings- och påfyllningsventiler med slanganslutningar.

Godkänd för kontinuerlig dift upp till 120°C och slutet 24 liters expansionskärl med gummiblåsa

Reglercentral, TDC

TDC är en modern reglercentral som har många finesser, tex varvtalstyrning av pumpen och utgång för extern växelventil eller extra termostatfunktion mm mm.

Klicka här för mer info

Isolerad och oisolerad flexibel anslutningsslang i rostfritt stål

2 st anslutningssett (en i vardera ände ingår) R20 löpmutter.

Enkelt att böja för hand och används med fördel tex genom bjälklag mellan pumpenhet och solfångare. Kan köpas i valfria längd.

Flexibel anslutningsslang, oisolerad, 0,5 m (inkl 2 anslutningsset)

Plattvärmeväxlare

Vår plattvärmeväxlare är optimerad för 4 st solfångare. Anslutningar är R20 utvändig på primärsidan (solsidan) och R15 utvändig på sekundärsidan (tex acktanksidan).

Pris: Se prislista


Tillbaka